• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

sparebank1 ostlandet  

sparebank1 ostlandet

   


Hei og velkommen til NordreTrysil.no!

Her finner du nyheter og informasjon fra Nordre Trysil Idrettslag.


siste nytt fra NTI:

streken

Bli bedre kjent - blåkasseturene 2024

 Årets bli bedre kjent turer er klare og her finner du informasjon om turene. NTI ønsker dere alle riktig god tur og takker årets komite for 10 gode turmål igjen 😊

 Bæk Fangstgrop

Kassa ligger rett ovenfor skola så parkering blir nede ved barnehagen på ukedager når skolen er åpen, etter kl 1700 kan det kjøres helt opp for parkering (se oversikt på kart)

Kort og lettgått tur markert med gule bånd starter ved parkeringen oppe ved skola, gå stien som man går opp til Bristolkoia i ca 130m, der står en stor tall med en grønn fuglekasse på, ta til venstre gå 30m så er du ved kassa, fort gjort sa elgen som datt i fangstgropa😃

Inni boka finner du historikk på gropa og informasjon om fangstgroper.Eppelegga 

Her var det gammelt av en eppelåker oppå høgste egga. Sinkbøtta ligger her ennå, og visste du forresten at Eppelegga har si ega vesle vise? Den finner du i boka om du tar turen hit.

 

Turen starter i Damsætra. Ta av FV215 opp Damsætervegen. Kjør ca 1km, parker ved innkjøringa til Damvollen på høyre hånd (vis hensyn til de som eier eiendommen mtp parkering), eventuelt kan det parkeres på stor parkeringsplass på venstre hånd ca 50 meter lenger opp. Følg blå bånd. Stort sett traktorveg fram til du skal opp på sjølve egga. Flat og fint terreng, ca 1,5 km tur/retur.

 

Slangetreet i Gammelhussdalen 

 

Dette har ingenting med verken hoggorm eller anaconda å gjøre, men et artig naturfenomen hvor grenene på grana vokser i en spiral og slynger seg som en slange oppover trestammen. 

 

Kjør nordover Gammelvegen i Jordet, fortsett Smeiedalsvegen (bomavgift) og ta til høyre når du kommer til Styggbergsvegen. Kjør 11km innover Styggbergsvegen, da har du blå bånd på din venstre hånd. Du ser både treet og blåkassa fra vegen. Lavterskeltur (er du dårlig til bens får turfølget ditt hente boka til deg, treet ser du fra der du står). Nå er du like ved venda innerst i Gammelhussdalen, der er det fint å snu.

 

 

 

Klokkerloken

 

I gammel tid hadde prestene egen tjønn å bade i. Klokkeren måtte finne seg i å kjøle seg ned i egen lok. For å komme hit, kjører du fv215 forbi Slettås og tar til venstre oppover til S Tøråsen (forbi skytebanen i Tenåsen). Etter ca 1 km går det en liten skogsbilveg til høyre, den er bommet. Parker her. Følg skogsbilvegen ca 1km. Klokkerloken ligger da på høyre hånd, helt inntil vegen. Den er nå attgrodd. Kassa ses fra skogsbilvegen. Flat, enkel tur.

 


 

Fiskbekksjøen.

Kjør til Eltdalen, gjennom bommen (koster 80,-) og videre på Eltdalsfjellvegen til Trysil Knuts fjellverden. Kjør til veis ende(bortimot) til en liten snuplass/parkeringsplass (ved skiltet Fiskbekksjøen/Lågfjellet/Øverbekksetra/ Sjøen rundt).

Gå veien videre ned til sjøen. Når du kommer ned til vannet, går du til venstre, over brua, og fortsetter veien på andre siden mot demningen hvor kassa henger. Kan være noe bløtt i veien ned til sjøen, men ikke noe problem. Ca 500 - 600 m å gå.

 

  

 

Krussten.

Kjør til Eltdalen, midt i grenda tar du til venstre ved brua over Elta, står et skilt der med info om pilegrimsleden( som også er stien du skal følge). Kjør over brua, hold til venstre i første kryss, og parker til høyre i neste kryss. Her står en stolpe med pilgrimsmerket.

Gå veien sørover mot Løvås, etter ca 150 m tar stien av til høyre, den er merket med pilgrimsmerket og blå maling. Stien går innpå en grus/skogsbilvei en liten bit, før stien går videre langs jordet på Løvås, i enden av jordet, og rett før bekken, tar stien til venstre, etter noen meter tar den til høyre og over bekken der. Ikke vær bekymret om det er lite blå bånd, da dette er en veldig synlig og lettgått sti, som er merket med blåmaling og pilgrimsmerket hele veien. Etter ca 2 km er du framme ved krussten. Ett par bløte steder, men går du litt ut av stien, går det veldig fint.

  

 Torvundsaga.

Kjør Eltdalsvegen ca 6,5 km, sving av på Smeiedalsvegen, fortsett ca 450 m, til gammelvegen(på høyre side) ned til Jordet. Parker her. Gå denne nedover noen få meter, før du tar av til høyre i traseen til Røsjørenna, merket med blå bånd. Følg traseen forbi Torvundsetra, ned til brua ved Smeia. Rett til høyre før brua, henger kassa ved restene etter saga. Ca 200 fra bilen.

 

 


Tallen i Håkamplia

En overlever på ca 740moh, den ruver ikke spesielt i terrenget da toppen er død men de andre grenene øverst prøver å overta tronen. Den nederste grena er nok 30cm tjukk. For 100 år siden fikk den merke av en merkeøks fra Trysil Kommunale Sag og Høvleri men tømmerhuggerne syntes den var for stor og lot den stå. Oppi det bratteste nord-nedunder Håkampen står en furu anslått etter kjerneprøve å være 500 år. For å komme hit har vi merket sti fra Elvdalsvegen, fra Jordet, kjør 14km nord til Engerneset og ta til venstre over brua mot Elvdalen og kjør ca11 km, 50m nord for den første hytta du kommer til langs Sennsjøen (mellom vegen og sjøen). Grei sti en god bit oppover, følger en gammel hestveg for å kjøre ut tømmer. Lenger oppi blir det veldig bratt og delvis steinete, løse steiner og ingen sti. Vær veldig obs når det er bløtt i terrenget da det også er mose å skli på oppi bratta. Ellers mest tørt. Rødt merkebånd.

 

 

 

Trollfjord Tjønna

 

Kjør hovedveien mot Engerdal og faktisk så vidt inn i Engerdal kommune (!)Ta av Fv26 mot Røsetra, like etter du passerer grensa til Engerdal kommune. Følg opp lia, bomveg med kortbetaling, ta til høyre i kryss etter man har kommet opp bratteste lia, skiltet mot Lundsetra og Viksetra. Etter en liten bit passerer du kommunegrensa igjen og kan føle deg hjemme. Følg veien forbi og rundt de to setrene, 500 meter til, opp til en plass ved siden av veien rett før en liten bru og en bom. Parkering for noen få biler. Følg derfra veien til fots en drøy kilometer. Kassa er på en tall like før man kommer til hyttetunet.

Lettgått og tørt

 

 

Gapahuken ved Lokvegen

Parker ved Engerneset samfunnshus. Gå vestover Elvdalsvegen ca 200m, ta av til venstre inn på sti som går forbi gamle fotballbanen ca 500m. Delvis gjengrodd bilveg passerer man bare rett over og fortsetter stien. Man kommer fram til pumpehuset på hyttefeltet og tar til venstre og følger hytteveien ca 600m til. I krysset tar man omtrent rett fram ut mot elva på gangvei.

Lettgått og tørt. 

Man kan også velge å gå bare etter hytteveien som da tar av Elvdalsvegen ca 800m fra samfunnshuset

 

 

 


grasrot2